Известие

Collapse
No announcement yet.

Разход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

145 1.6TS 97' Разхода в града е доста относителен!При мен е 10-11/100 беше зимата, сега от как е топло към 8,5-9 /100.Карал съм я по всякакъв начин и не е много различен разхода!Извън града ми е падал на 6,3-5/100 но обикновенно е около 7/100.Аз съм доволен!

Comment

Вчера изминах 620 км извънградско Търговище - Кърджали и обратно с 30 литра дизел
      146 1.9 JTD

A passion for perfection --> ALFA ROMEO

Comment

Аз мойта под 12 бензин не мога да я сваля, говоря за в София и пълно-пълно на една и съща бензиностанция и колонка. Засичал съм я 2 пъти и това е 11.8-12.3 с нормално каране и смяна на предавките около 3000-3500 оборота. След слагането на газ разхода е 12-13 газ зависи от това къде сипвам.

Comment

Първоначално публикувано от man_un Покажи съобщение
          Аз мойта под 12 бензин не мога да я сваля, говоря за в София и пълно-пълно на една и съща бензиностанция и колонка. Засичал съм я 2 пъти и това е 11.8-12.3 с нормално каране и смяна на предавките около 3000-3500 оборота. След слагането на газ разхода е 12-13 газ зависи от това къде сипвам.
          Ама си кажи с какъв мотор си, колега
          Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
          Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
          BMW 328i

Comment

Аз дадох ~ 10/100 градско след последното приблизително засичане, но по задръствания почти не съм седял.
            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
              Ама си кажи с какъв мотор си, колега
              Забравих 1.6 боксер
              Last edited by man_un; d.m.y г., 10:12.

Comment

Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
                В момента моята в града харчи около 12 (+- 0,5л) Карането е смесено ту газ ту лекичко.
                Аз съм на мнение когато един ТС е добър мотора с читави свещи,дебитомер,ламбда сонда,стъпков мотор и поотпушена генерация си харчи нормално.Мой приятел с 155 1,6 16в догаждаше разход в софия 6/100 но тогава направо ти иде да слезнеш и пеша да ходиш (на 2500об се сменя предавка и така до 60км)
                Значи моята 155ца ми дава някъде между 9 и 10. Начина ми на каране е доста по-"бавен" от този който си описал. До 5-та ги редя скоростотите максимум до 2000 оборота, обикновено даже по рано сменям, някъде след 1800 - колкото дойде. Това когато съм сам, ако има други хора просто колата се мъчи така и тогава сменям на 2000-2200. И си поема съвсем нормално. А после 5та колкото дойде. Много ми е странно чета някои хора сменят нормално на 3500 оборота... Вероятно аз съм сбъркан ама моята на 3500 оборота реве и ускорява много повече отколкото ми трябва за нормално каране... Всмисал че си е живо рейсване да сменяш на такива обороти
                Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V '94

Comment

Леле колеги, правите ме щастлив, като чета с какви разходи се движите. А аз се оплаквам че ми дава 12-13 на сто. Колата я карам Банкя-София и в София, и обратно, като между Банкя и София се движа обикновено с 140 - 150км/час. Не я жаля ама пък и тя си върви. А между другото, колата е Крома, мотора е 2,5 V6 12 клапана.
                  Отделно от това, фиестичката на приятелката ми е 1,6 16 клапана и по същия маршрут и същия начин на каране, дава 7 на сто.

Comment

Първоначално публикувано от VET Покажи съобщение
                    Леле колеги, правите ме щастлив, като чета с какви разходи се движите. А аз се оплаквам че ми дава 12-13 на сто. Колата я карам Банкя-София и в София, и обратно, като между Банкя и София се движа обикновено с 140 - 150км/час. Не я жаля ама пък и тя си върви. А между другото, колата е Крома, мотора е 2,5 V6 12 клапана.
                    Отделно от това, фиестичката на приятелката ми е 1,6 16 клапана и по същия маршрут и същия начин на каране, дава 7 на сто.
                    Е щом върви толко яко, какво се оплакваш
                    BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от VET Покажи съобщение
                      ...фиестичката на приятелката ми е 1,6 16 клапана и по същия маршрут и същия начин на каране, дава 7 на сто.
                      Сега ако кажеш и, че усещането да караш "фиестичката" е същото като да караш "алфа", те признавам (въпреки, че алфата явно харчи двойно повече)...
                      Иначе като цяло харча като цяло е правопропорционален на вървежа на един мотор, нищо странно няма...

Comment

z

dosta ikonomi4ni koli4ki
                        ALFA ROMEO с главно ''А''

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                          Сега ако кажеш и, че усещането да караш "фиестичката" е същото като да караш "алфа", те признавам (въпреки, че алфата явно харчи двойно повече)...
                          Иначе като цяло харча като цяло е правопропорционален на вървежа на един мотор, нищо странно няма...
                          Ами какво да кажа, усещането при 140км/ч с фиестата е кошмарно, всеки момент очаквам да се метна в полето, ама пък върви и може още. А Кромата се чуства с този мотор най-приятно след 150км/ч, но пък отстъпва на фиестата в ниските. Някак си фордчето е по-динамично.

А за пропорциалното харчене, тук форда те оборва, защото допреди 2 месеца беше с 1,1 моно двигател и харчеше 10 на сто, и не щеше да откине, та се наложи един лифтинг и трансплантация и съответно подмладяване с 5 години, и сега съм супер доволен от творението си.

Просто се чудя защо 1,4 и 2,5 имат сходен разход?

Comment

Ми и аз съм го чувал това като факт, че туйнспарковете харчат еднакво без значение на работния обем И всъщност тази тема горе-долу го доказва
                            Иначе това 1.1 100% е било тоталка щом е харчело 10/100 и не е вървяло, демек не оборва генералното ми заключение
                            Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 15:43.

Comment

Харча като цяло е комплекс от 1 милион различни неща и със сигурност не е пропорционален на вървежа... Всичко опира до конструкция и маса на МПС-то, което задвижва.
                              BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                                Ми и аз съм го чувал това като факт, че туйнспарковете харчат еднакво без значение на работния обем И всъщност тази тема горе-долу го доказва
                                Иначе това 1.1 100% е било тоталка щом е харчело 10/100 и не е вървяло, демек не оборва генералното ми заключение
                                В грешка си! Повечето 1.1 коли праскат 10-13 в София и 1.1 никога не върви..
                                @ВЕТ фиестата трябваше да я ъпгрейднеш със 1.6 ама ЦВХ хем 20 коня отгоре, хем евтина потдръжка хем..върви доста повече от 90-те коня на 16-ката
                                Ама..как и да е тука сме на темата така обичните ни италянки

Comment

Working...
                                X